KIES JE PARTIJ.NL

CDA

Website

Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelt het CDA zich geroepen tot zorg voor natuur en cultuur.

We hebben de natuur en de cultuur geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere samenleving achter te laten zijn creativiteit en innovatie nodig.

Voor het CDA begint politiek met de erkenning van maatschappelijk initiatief.
Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, moskeeën, zorginstellingen, bedrijven: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan de samenleving.

De overheid geeft al die mensen en organisaties het vertrouwen om te doen waar ze goed in zijn. En de burger geeft de overheid het vertrouwen om te doen wat zij moet doen. Vertrouwen is dus belangrijk. Niet alles hoeft volgens regels en wetten te gebeuren. Mensen en bedrijven weten vaak zelf heel goed hoe dingen geregeld moeten worden.

Publieke gerechtigheid

Het CDA staat pal voor de rechtsstaat als onmisbare voorwaarde voor de bescherming van menselijke waardigheid.

De overheid is er om samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. De overheid is er ook om onrecht te bestrijden, ze moet rechtvaardig zijn. En, de overheid moet zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn.

 

Solidariteit

Het CDA zet in op betrokken burgers om de onderlinge verbondenheid te versterken.

Er moet betrokkenheid zijn tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. De overheid zorgt voor de basis van sociale zekerheid: voor iedereen is er gezondheidszorg, onderwijs en inkomen. De persoonlijke factor mag daarbij niet uit het oog worden verloren.

Het CDA vindt onderlinge verbondenheid tussen mensen belangrijk.

Vind hier het verkiezingsprogramma. 

Het CDA boekt in het Land van Cuijk een klinkende overwinning met in totaal maar liefst 13 zetels. In Maashorst is het CDA de grootste landelijke partij.

In totaal gaan er in het Land van Cuijk, Maashorst, Purmerend en Dijk en Waard 23 CDA-raadsleden aan de slag.

Deze verklaring sprak ik zojuist uit namens de gehele Nijmeegse gemeenteraad. Waar de menselijke waardigheid ontbreekt en haat regeert, moet een grens getrokken worden.

De EPP-fractie stemt zometeen over welke kandidaat zij voordragen voor het voorzitterschap van het Europees Parlement. Onze Esther de Lange krijgt de volledige support van het CDA. Dat heeft Marnix van Rij ook aan Manfred Weber gestuurd. https://www.cda.nl/actueel/nieuws/brief-van-marnix-van-rij-naar-manfred-weber-ter-ondersteuning-van-esther-de-lange-als-epp-kandidaat-voor-het-voorzitterschap-van-het-europees-parlement

We moeten de rechtsstaat beter beschermen tegen ondermijnende drugscriminaliteit: wetgeving en maatregelen gebaseerd op de Italiaanse maffia-aanpak.

Lees onze nieuwe visie met meer dan 20 voorstellen op http://cda.nl/drugs.

Vanavond debat over inburgering in Den Haag. #CDA wil tempo maken met dit soort mooie initiatieven voor een nieuwe generatie 🍀
#ZijaanZij #wereldmeiden #maatschappelijkedienst ⤵️
Inburgeren door samen te sporten: 'Laten we er tempo mee maken' | RTL Nieuws https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5268528/kamer-tempo-koppeling-inburgering-maatschappelijke-diensttijd

Load More...