KIES JE PARTIJ.NL

CDA

Website

Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelt het CDA zich geroepen tot zorg voor natuur en cultuur.

We hebben de natuur en de cultuur geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere samenleving achter te laten zijn creativiteit en innovatie nodig.

Voor het CDA begint politiek met de erkenning van maatschappelijk initiatief.
Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, moskeeën, zorginstellingen, bedrijven: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan de samenleving.

De overheid geeft al die mensen en organisaties het vertrouwen om te doen waar ze goed in zijn. En de burger geeft de overheid het vertrouwen om te doen wat zij moet doen. Vertrouwen is dus belangrijk. Niet alles hoeft volgens regels en wetten te gebeuren. Mensen en bedrijven weten vaak zelf heel goed hoe dingen geregeld moeten worden.

Publieke gerechtigheid

Het CDA staat pal voor de rechtsstaat als onmisbare voorwaarde voor de bescherming van menselijke waardigheid.

De overheid is er om samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. De overheid is er ook om onrecht te bestrijden, ze moet rechtvaardig zijn. En, de overheid moet zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn.

 

Solidariteit

Het CDA zet in op betrokken burgers om de onderlinge verbondenheid te versterken.

Er moet betrokkenheid zijn tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. De overheid zorgt voor de basis van sociale zekerheid: voor iedereen is er gezondheidszorg, onderwijs en inkomen. De persoonlijke factor mag daarbij niet uit het oog worden verloren.

Het CDA vindt onderlinge verbondenheid tussen mensen belangrijk.

Vind hier het verkiezingsprogramma. 

Veiligheid N-wegen blijft aandachtspunt.

Helaas drukt noodlottig ongeval ons op de feiten en gevaarlijkste wegen, waaronder deze #N36

Afleiding (bv mobieltjes) achter het stuur is nog steeds een groot probleem. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1280019959/man-43-komt-om-het-leven-bij-ongeluk-met-camper-op-n36-echtpaar-gewond-naar-het-ziekenhuis/?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

Verbieden deze rampspoed luxe, en wel nu. Niemand heeft het vliegtuig nodig voor een trein- of autorit van hoogstens 2 uur. Dit is spugen in het gezicht van de generaties die met de klimaatcrisis moeten zien te (over)leven.

DIt zou strafbaar moeten zijn.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5333421/veel-ultra-korte-vluchten-privevliegtuigen

Gisteren vond de #GlobalFundReplenishmentConference plaats in New York. Het doel van @GlobalFund? Hiv, tuberculose en malaria uit de wereld helpen vóór 2030. Helaas heeft de coronapandemie voor flink wat vertraging gezorgd.

Load More