KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

Onuitstaanbaar hoeveel gokreclames er online 24/7 en op tv over iedereen -ook kinderen en jongeren- uitgestrooid worden. Waarschuwingen aan de gokindustrie helpen tot nu toe geen zier. Samen met @MichielvNispen vraag ik om ingrijpen van kabinet. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-radio-1-journaal/60d783da-09db-488a-824a-005a3edf611f/2021-11-25-gokreclames-wekken-irritatie-op

Prachtig resultaat bij de verkiezingen in het Noord-Hollandse Dijk en Waard! De nieuwe gemeenteraad wordt verrijkt met twee ChristenUnie-zetels. Van harte!

Dankbaar voor onze mensen in Land van Cuijk. We wisten dat het lastig zou worden, maar we hebben ons goed laten zien. Dank!

2

Wereldwijd worden meer dan 300 miljoen christenen vervolgd. Alleen maar omdat ze Jezus navolgen. Vandaag denk ik speciaal aan hen en degenen onder hen die ik ook persoonlijk ken.

Dat vraagt om blijvende aandacht, om praktische steun én om politieke strijd tegen dit onrecht! https://twitter.com/JoelVoordewind/status/1463457799325822977

Joël Voordewind@JoelVoordewind

Helaas nog steeds hard nodig. Aandacht voor de miljoenen vervolgde christenen in de wereld. Vandaar dat vandaag duizenden kerken en gebouwen wereldwijd rood kleuren.

#RedWednesday

Load More...