KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

Hoge doelen, veel geld, maar een veel te conservatieve programmering, waardoor er miljarden voor verduurzaming van de energievoorziening op de plank blijven liggen. Eerder samen met collega’s moties over ingediend en vandaag toont @CEDelft aan dat het beter kan. Mijn reactie👇🏼 https://twitter.com/nos/status/1418068356956045314

NOS@NOS

Miljarden aan subsidies voor duurzame energie ongebruikt: 'Neem meer risico' https://nos.nl/l/2390274

De door @Jan_Salden @EenVandaag opgevraagde documenten over #LelystadAirport legden de nietsontziende drive van @MinIenW bloot om dit vliegveld te openen ten koste van boeren, woningzoekenden en met een omstreden procedure. Roept veel vragen op; dus #schriftelijkevragen gesteld👇🏼 https://twitter.com/Jan_Salden/status/1417731437638324226

2
Jan Salden@Jan_Salden

Eind vorige week nam @minLNV een besluit op mijn #Wob-verzoek over #LelystadAirport.

Draadje. https://twitter.com/RijksWob/status/1417061693000232961

Gert-Jan Segers sprak bij @op1 over de noodzaak om
te werken aan een overheid die dienstbaar is aan burgers.

Lees hier over zijn ideeen👇
https://bit.ly/3BekN9Q

Hier vind je het pamflet zelf. Los van de positie die we als fractie de komende periode ook gaan innemen, hier wil @christenunie werk van maken: een geloofwaardige omslag naar een menselijke, dienstbare overheid.

https://www.christenunie.nl/blog/2021/07/16/Een-revolutie-van-dienstbaarheid

Load More...