KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

Kamerlid Hendrik-Jan Talsma (@CU_EersteKamer) hield vanochtend in het debat over het wetsvoorstel Geweldsaanwending opsporingsambtenaar zijn maidenspeech: de eerste toespraak in een plenaire vergadering.

Daarna sprak Kamervoorzitter @Jan_Anthonie Bruijn hem kort toe.

3

Urgent signaal waar ik mee aan de slag ga. ‘Het is goed om te kijken naar het resultaat van hulp, maar daar zit ook een perverse prikkel in, want wat is het resultaat bij kinderen met complexe problemen? Veel aanbieders richten zich meer op lichtere zorg.’https://www.parool.nl/nederland/organisaties-slaan-alarm-over-jeugdzorg-moet-nu-echt-iets-veranderen~b0af7bb3/

7,50 euro extra betalen voor een zelftest voordat je ergens naar binnen mag, is een hoge drempel voor mensen met een smalle beurs.

Met deze motie vraag ik samen met @jpaternotte naar gratis zelftesten voor hen. Het Kabinet ontraadt dit. Het laatste woord is vandaag aan de Kamer.

Vrouwen in kwetsbare situaties verdienen alle hulp en steun. Van harte eens. Maar met het schrappen van de vijfdagentermijn schieten de meeste vrouwen niets op; juist betere counseling en goede begeleiding kunnen vrouwen in nood helpen. 1/3
https://www.ad.nl/politiek/meerderheid-kamer-wil-af-van-denkpauze-voor-abortus-we-moeten-de-onnodige-betutteling-beeindigen~a1f3dbbc/

Dat je nu wilt testen met testen snap ik. Maar 27 casino’s openen voor 11.000 mensen is geen test meer, maar lijkt me vooral een geslaagde lobby.

Morgen stemmen we over de motie die ik samen met @chris_stoffer heb ingediend en die uitspreekt dat dit een verkeerde prioriteit is.

Load More...