KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

Vandaag is ons nieuwe Kamerlid @NicoDrost geïnstalleerd in de Tweede Kamer. Hij neemt de zetel in die vrijgekomen is na het vertrek van Gert-Jan Segers. 💙 Lees meer: https://www.christenunie.nl/blog/2023/01/25/Nico-Drost-ge%C3%AFnstalleerd-als-nieuw-Kamerlid-voor-de-ChristenUnie

#teamcu

Het is zover. Vandaag is de allerlaatste dag van @gertjansegers als Tweede Kamerlid. Een dag vol afscheid en terugblikken. Bijvoorbeeld met deze hoogtepunten van de afgelopen tien jaar. 👇

De eerste avond van onze Wintertour in Hoogeveen was geweldig! Het welkom voor @mirjambikker en het afscheid van mij waren hartverwarmend.

Met zoveel betrokken, lieve mensen, prachtige muziek van Lev, mooie ontmoetingen met onze lijsttrekkers in het Noorden.

Op naar Amersfoort!

Vanavond zijn we in regio Hoogeveen voor de eerste avond van onze #Wintertour samen met @mirjambikker en @gertjansegers. Fijn om in gesprek te zijn met zoveel mensen die onderdeel zijn van #teamCU. 🙌🏻💙

.@mirjambikker is de nieuwe fractievoorzitter van de #ChristenUnie. Ze volgt Gert-Jan Segers op en wordt daarmee de eerste vrouwelijke leider van de partij. Wat zijn haar plannen? En hoe denkt ze om te gaan met alle problemen die de coalitiepartij voor de kiezen krijgt? #Op1

Load More