KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

"Vier vrijheden en meer zekerheid in onzekere tijden"

Lees de hele APB-bijdrage van @gertjansegers via onze blog 👉🏼
https://www.christenunie.nl/blog/2022/09/21/Politieke-beschouwingen-Vier-vrijheden-en-meer-zekerheid-in-onzekere-tijden

#APB2022

"Het neoliberalisme beloofde meer vrijheid: de 'vrije’ markt, de ‘vrijheid’ van het individu. Maar als we zien hoe dat heeft uitgepakt dan zie ik dat die belofte niet is waargemaakt. " (1/2)

"Als we mensen zoveel als mogelijk willen vrijwaren van angst voor de gevolgen van klimaatverandering, dan moeten we minder uitstoten, minder vervuilen, minder verspillen, minder afhankelijk zijn van gas uit Rusland en olie uit Golfstaten." (1/2)

"Te vaak kijkt een meerderheid in ons land naar minderheden als mensen die nog niet zo ver zijn als zijzelf. Als een soort laatste Gallische stammen die nog onderworpen moeten worden..." (1/2)

De overheid van de jaren ‘90 wilde concurrentie aanjagen en de markt z'n werk laten doen. Daarom hebben we nu 60 aanbieders. Ik vind dat we meer regie moeten krijgen over onze energievoorziening. We moeten terugkeren op onze neoliberale schreden.

- @gertjansegers tijdens #APB

Load More