KIES JE PARTIJ.NL

ChristenUnie

Website

De standpunten van de ChristenUnie vindt u hier.

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

In maart 2020 is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om deze resultaten te bekijken.

Lees meer op de website.

De luchtvaart gaat krimpen. Dit is het eerste kabinet dat daartoe besluit. Minder geluid, minder stikstof, minder CO2-uitstoot.

Dit is deel van wat @Pieter_Grinwis in het stikstofdebat bedoelde met een rechtvaardige oplossing en een bijdrage van iedereen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/24/luchthaven-schiphol-moet-krimpen-en-dat-is-voor-het-eerst-a4134607

Voor mensen met een verstandelijke beperking is hulp in het stemhokje nu niet toegestaan. De wet die dat regelt laat te lang op zich wachten.
Dilemma: Wie mag er mee?
Laat mensen zélf kiezen wie mee mag in het stemhokje, een stembureaulid óf een bekende. https://www.nd.nl/nieuws/nederland/1130703/wet-hulp-bij-het-stemmen-kampt-met-dilemma-wie-mag-er-mee-in-he

Dat was de tweede etappe van onze hartverwarmende Zomertour! In Apeldoorn en te gast bij onze vrienden van @Compassion_NL

Politiek op het marktplein met gesprekken over de zorg, armoede en schulden, vluchtelingen, stikstof, luchtvaart en boeren.

Volgende week vrijdag in Nagele!

4

Het is vandaag Nederlandse #veteranendag. We danken, eren en staan stil bij een ieder die zich heeft ingezet voor de veiligheid en vrede van onze samenleving.

Wat een mooie zomertour in Apeldoorn bij @Compassion_NL met @gertjansegers en meer dan 120 @christenunie leden. Goede gesprekken gevoerd over o.a. jeugdzorg en gezin, asielopvang, armoede en een dienstbare overheid dat de burger met vertrouwen benaderd. Een geslaagde avond.

4
Load More...