KIES JE PARTIJ.NL

PvdA

Website

Lodewijk Asscher over de PvdA:

We leven in een prachtig land. Maar ik maak me zorgen over onze toekomst. Over hoe kansen verdeeld zijn. Over hoe we met elkaar omgaan. Saamhorigheid moet het weer winnen van eigen belang. Voor mij telt iedereen mee.

De economie draait beter dan vier jaar terug. We hebben nu de kans om Nederland écht te veranderen. Daar zijn heldere, eerlijke spelregels voor nodig!

Eerlijke belastingen

We maken een einde aan het systeem waarbij de multinational geen belasting betaalt en de bakker op de hoek wel. Dat kan door eerlijke winstbelasting en het verbieden van veel constructies en aftrekposten. Als u en ik belasting betalen, dan ook de grote bedrijven. Dat levert geld op voor sociale voorzieningen.

Dit is wat ik wil met Nederland

Als u en ik belasting betalen dan ook de grote bedrijven

Europa moet anders

Europa moet radicaal anders gaan werken. De EU werkt teveel voor de grootste ondernemingen en tegen werknemers en het MKB. Gelijk loon voor gelijk werk moet het uitgangspunt zijn. Want waar oneerlijke concurrentie tussen mensen bestaat, verliest iedereen. Wat mij betreft stoppen we dus met arbeidsmigratie die alleen bedoeld is om kosten van arbeid te drukken. Nu kost een Roemeense bouwvakker door Europese regels zo een paar honderd euro minder dan een Nederlander naast hem op de steiger die precies hetzelfde werk doet. De Nederlander kan het vergeten om nog aan de bak te komen. Die regels moeten weg.

Goed werk

Gelukkig daalt de werkloosheid, maar ik ben niet tevreden met alleen meer werk. Het gaat ook om goed werk. Voldoende uren, voldoende zekerheid. Zekerheid over je baan. Het respect voelen ergens bij te horen. De kans krijgen je te blijven ontwikkelen. Ik weiger me neer te leggen bij verdere flexibilisering van onze arbeidsmarkt. De docent die al jaren op dezelfde school lesgeeft geen vast contract geven, is een keuze. Een bank die honderden vaste medewerkers eruit gooit en vervangt door uitzendkrachten, maakt een keuze. Maar het is niet mijn keuze. Ik geloof in bescherming voor álle werkenden.

Zzp-ers moeten in staat worden gesteld om een redelijk tarief te vragen in plaats van als een citroen te worden uitgeknepen. We willen zorgen dat iedereen verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid. En met goed werk verdien je een eerlijk loon. We maken beloningen en bonussen aan de top afhankelijk van goedkeuring door de ondernemingsraad. Nul-uren contracten worden uitgebannen.

Lees verder op de website van de Pvda.

Te veel werk, te weinig collega’s, veel ongelukken op de werkvloer en minder dan 11 euro verdienen.

Dat is de realiteit van veel medewerkers op Schiphol. Zoubida, grondstewardess, deelt haar ervaringen. ⤵️

Vanaf juli 2022 kan iedereen tot 18 jaar kosteloos de bibliotheek bezoeken! 📚

Een belangrijk besluit, want de aanpak van laaggeletterdheid kan alleen door lezen te blijven stimuleren. 📖

Eerder maakte @LodewijkA zich hier hard voor. 1/2

Na een waardig debat heeft de Eerste Kamer zo juist met ruime meerderheid ingestemd met ons initiatiefwetsvoorstel om de vaste bedenktermijn bij zwangerschapsafbreking af te schaffen. Goed dat vrouwen nu zelf in overleg met hun arts kunnen bepalen wat zij aan nodig hebben.

Één op de twee kinderen in een dorp wordt onder geadviseerd. De plek waar je wieg staat mag geen invloed hebben op de kansen die je krijgt. Daarom vroeg ik vandaag namens de @PvdA wederom aandacht voor kansengelijkheid⤵️

In plaats van huren bevriezen of verlagen in deze tijd van stijgende inflatie gooit het kabinet de turbo erop. Met het wereldvreemde idee: ze zullen wel verhuizen. Maar waar naartoe dan?

‘Huur voor scheefwoners soms met tientallen procenten omhoog’ https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5315300/scheefwoners-gaan-veel-meer-huur-betalen-vanaf-1-juli

Load More...