KIES JE PARTIJ.NL

SGP

Website

SGP is vóór politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Zij komt op voor de christelijke cultuur en traditie in Nederland. Een land waar het leven beschermd wordt, het gezin geborgenheid ervaart en mensen omzien naar elkaar. Een land waar de zondag rustdag is, waar mensen zich veilig voelen en waarin de overheid vrijheid van burgers waarborgt. De SGP stáát ervoor.

De Bijbel, het Woord van God, is de basis van waaruit politieke standpunten worden bepaald en discussies gevoerd. Nu staat in de Bijbel niet alles. We kunnen bijvoorbeeld niets lezen over de geluidsnormen voor Schiphol. Toch willen we juist ook dan een standpunt innemen vanuit een Bijbels perspectief. Bij geluidsnormen kunnen we bijvoorbeeld denken aan de overlast voor het milieu en het belang voor de economie. Zo is ook een standpunt over geluidsnormen terug te voeren op een Bijbels verantwoorde politiek.
Lees meer over de standpunten van de SGP op de website

Slavernij is in strijd met de gelijkwaardigheid van elk mens. Een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis.

@BisschopRoelof mist echter de onderbouwing van het kabinet over de doorwerking in actuele discussies over racisme en discriminatie.

Zie: https://youtu.be/wqzZxl_TuwE

“Het is ontstellend dat bijna een kwart van de Nederlanders tussen de 18 en 42 jaar de Holocaust betwijfelt of bagatelliseert. Deze onkunde gaat zich vroeg of laat wreken, al was het maar in nóg meer antisemitisme.”

@BisschopRoelof stelt Kamervragen.
🔗 https://tweedekamer.sgp.nl/actueel/nieuws/ontstellende-cijfers-over-holocaust

De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 25 januari over de excuses die premier Rutte op 19 december jl. aanbood voor het Nederlandse #slavernijverleden. Namens de SGP voerde Kamerlid @BisschopRoelof het woord. Lees via de link zijn bijdrage aan het debat.
https://tweedekamer.sgp.nl/actueel/nieuws/roelof-bisschop-over-de-excuses-voor-het-slavernijverleden

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart hopen we iedere week een provincie aan jou voor te stellen. Deze week de provincie Gelderland: P.S.: Woon jij in Gelderland? Bekijk dan even de stemoproep van lijsttrekker Klaas Ruitenberg!
#stemvastenzeker #stemsgp

Load More