KIES JE PARTIJ.NL

SGP

Website

SGP is vóór politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Zij komt op voor de christelijke cultuur en traditie in Nederland. Een land waar het leven beschermd wordt, het gezin geborgenheid ervaart en mensen omzien naar elkaar. Een land waar de zondag rustdag is, waar mensen zich veilig voelen en waarin de overheid vrijheid van burgers waarborgt. De SGP stáát ervoor.

De Bijbel, het Woord van God, is de basis van waaruit politieke standpunten worden bepaald en discussies gevoerd. Nu staat in de Bijbel niet alles. We kunnen bijvoorbeeld niets lezen over de geluidsnormen voor Schiphol. Toch willen we juist ook dan een standpunt innemen vanuit een Bijbels perspectief. Bij geluidsnormen kunnen we bijvoorbeeld denken aan de overlast voor het milieu en het belang voor de economie. Zo is ook een standpunt over geluidsnormen terug te voeren op een Bijbels verantwoorde politiek.
Lees meer over de standpunten van de SGP op de website

“De SGP vraagt het kabinet om te zorgen voor meer eenduidigheid in het coronabeleid en in de communicatie; zeg wat je doet en doe wat je zegt.”

De volledige bijdrage van @chris_stoffer aan het coronadebat is te bekijken op ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/K0vdN5X8bGI

Winkels zoals de Blokker en Scapino kunnen niet overeind blijven met de fooi die ze nu krijgen. Zojuist heb ik hier tijdens het coronadebat aandacht voor gevraagd.

Nog altijd zijn de misstanden in het asielbeleid niet opgelost. Twee voorbeelden:
1. IND werkt asielaanvragen niet op tijd weg.
2. Alleenstaande kinderen op de Griekse eilanden zitten in erbarmelijke omstandigheden.

Daarom twee moties. De SGP wil o.a. inzet van supersnelrecht.

2

"De Nederlandse defensie is ernstig verzwakt. We zijn de klaploper van de NAVO."

Bekijk de mondelinge vragen én het antwoord van de minister op ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/i8smMSErXxw

“Laten we het rouwverlof echt gaan regelen, ook voor deze ouders, want de impact van verlies is gewoon immens." - @chris_stoffer over een verlofregeling voor ouders na een miskraam en na doodgeboorte.

Bekijk de bijdrage van Chris op ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/25cxhJyGku0.

Load More...