KIES JE PARTIJ.NL

SGP

Website

SGP is vóór politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Zij komt op voor de christelijke cultuur en traditie in Nederland. Een land waar het leven beschermd wordt, het gezin geborgenheid ervaart en mensen omzien naar elkaar. Een land waar de zondag rustdag is, waar mensen zich veilig voelen en waarin de overheid vrijheid van burgers waarborgt. De SGP stáát ervoor.

De Bijbel, het Woord van God, is de basis van waaruit politieke standpunten worden bepaald en discussies gevoerd. Nu staat in de Bijbel niet alles. We kunnen bijvoorbeeld niets lezen over de geluidsnormen voor Schiphol. Toch willen we juist ook dan een standpunt innemen vanuit een Bijbels perspectief. Bij geluidsnormen kunnen we bijvoorbeeld denken aan de overlast voor het milieu en het belang voor de economie. Zo is ook een standpunt over geluidsnormen terug te voeren op een Bijbels verantwoorde politiek.
Lees meer over de standpunten van de SGP op de website

Hoe kreeg de SGP de reconstructie van de 'Toren van Babel' in de Tweede Kamer? Waarom loopt schrijver Arnon Grunberg mee met de SGP? En wat doen Stoffer en Bisschop tijdens de APB?

Bekijk het in het SGP-weekjournaal: https://youtu.be/qRYE424CZfI

Goed nieuws voor Zeeland! 🎉 Na vele pogingen is het eindelijk gelukt om de Westerscheldetunnel per 2025 voor personenverkeer tolvrij te maken! Samen met @christenunie, @cdavandaag, @BoerBurgerB en @SPnl dienden we gisteren een motie in om dit eindelijk voor elkaar te krijgen.

Het personeelstekort is een nijpend probleem. Daarom moeten we snijden in de wirwar aan regels, zodat mensen weer met plezier naar het werk gaan en de werkdruk wordt verminderd. Goed dat onze motie hierover is aangenomen. 👇

https://nos.nl/artikel/2445509-alle-beroepsgroepen-kampen-nu-met-personeelstekort

De 'Toren van Babel' wordt binnengebracht tijdens de bijdrage van @keesvdstaaij aan de #APB2022.

Het betreft een reconstructie van het werk van Pieter Bruegel de Oude, gemaakt door experts van het programma 'Het Geheim van de Meester'.

🔗 https://youtu.be/UnHDrhFeME0

"De toren moest zó hoog worden dat die tot in de hemel zou reiken. Die hoogmoed werd afgestraft en leidde tot een totale spraakverwarring."

De 'Toren van Babel', gebaseerd op het Bijbelverhaal uit Genesis 11.

#AlgemeneBeschouwingen #APB2022

Load More