Sociale leenstelsel toch niet zo slecht?

Sociale leenstelsel toch niet zo slecht?

Door Isabel

Arnhem – Vandaag kwam ik bij een filmpje terecht van YousToub samen met Jesse Klaver (GroenLinks). In het filmpje bespraken zij verschillende onderwerpen en een daarvan was het sociale leenstelsel en wat GroenLinks daarvan vindt. Persoonlijk is GroenLinks mijn favoriete partij maar het enige dat ik minder goed vind is dat ze het sociale leenstelsel willen houden. Wel onder een aantal voorwaarden, namelijk het collegegeld wordt minder en de aanvullende beurs moet voor meer mensen beschikbaar worden en moet meer geld bevatten. Maar ze willen dus niet de basisbeurs terug. Jammer, dacht ik, totdat Jesse Klaver het volgende toelichtte waar ikzelf – en ik denk veel meer jongeren met mij – niets van wist: mensen die na hun studie geen werk vinden of minder verdienen dan het minimumloon, hoeven hun studieschuld niet terug te betalen. Dit verandert natuurlijk de hele zaak. Ik ben zelf voor de basisbeurs maar met deze argumentatie kon ik me wel voorstellen waarom dit sociale leenstelsel (onder de paar voorwaarden van GroenLinks) helemaal nog zo slecht niet is. Het leek me goed om deze feiten met andere jongeren te delen omdat dit wellicht hun kijk op het sociale leenstelsel verandert. Voor degenen die benieuwd zijn naar het filmpje:

 

(vanaf 5:40 beginnen ze over het leenstelsel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *